Adreça: El Bagatell, sn, 17858, La Vall de Bianya
Correu: udelbac@gmail.com

El Bagatell es troba aproximadament a la meitat de la carretera de la Vall del Bac, a uns 14 Km de Castellfollit de la Roca i a 9 Km de Sant Pau de Segúries.


HISTÒRIA D’EL BAGATELL

El Bagatell era una petita masoveria de la pairalia de Llongarriu.
Es desconeix quan va ser construïda, però hi ha documents que acrediten una venda l’any 1536, i sembla ser que va estar sempre habitada fins al 1956, quan es va començar a despoblar la Vall del Bac.
El Bagatell va estar abandonat fins al 2001 quan la Tresa, buscant unes runes on fer-se la casa, hi va anar a parar. A dalt del turó on es troba, només restava dempeus el roure i, tot i que el Bagatell no estava a la venda, ho va intentar, i finalment va ser possible.
A partir d’aquí i amb l’estimable ajuda d’en Jordi (el germà) i bons amics i família, es va començar a treballar a netejar l’entorn del que havia estat la casa, es va fer el camí, les primeres obres a la cabanya per fer-la habitable, s’hi va fer arribar l’aigua, la llum, el telèfon, etc. A poc a poc s’ha anat recuperant la casa, l’era, les feixes i les seves parets. Des de fa setze anys és una casa habitada tot l’any, i actualment disposa d’un refugi per excursionistes.
Molt recentment neix el projecte Ü del Bac de la mà de la nova generació del Bagatell, amb la Maia i en Pau.


© Üdelbac, 2018 || Avís legal.

 
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de creative commons.